Sluiten

Gedimat Van Bellinghen

 • Vekestraat 43a
 • 1910 Kampenhout
 • Tel.: 016 65 62 39
 • Fax: 016 65 58 56
 • Facebook
 • YouTube

Openingsuren

BOUWVERLOF : 16/7 - 31/7 GESLOTEN

MAGAZIJN

 • ma tot vr06u30 - 18u00doorlopend open
 • zaterdag07u00 - 12u0013u00 - 16u00

STABILISÉ-CENTRALE

 • ma tot vr06u00 - 16u00doorlopend open
 • zaterdag06u30 - 12u0013u00 - 14u00

ZON- EN FEESTDAGEN GESLOTEN

Routeplan

EPDM en toebehoren

 • EPDM en toebehoren

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) of EPDM folie is ideaal als dakbedekking en voor het bekleden van prefab dakpanelen. Ook als waterkering in muren biedt EPDM een goed alternatief voor DPC folie. EPDM zal niet snel scheuren of barsten door uitdroging zoals de klassieke dakbedekking omdat hij UV- en ozonbestendig is. EPDM is zowel geschikt voor nieuwbouw alsook renovatie en wordt koud verwerkt, volledig gelijmd en met ballast of mechanisch bevestigd.

EPDM gaat gemiddeld meer dan 50 jaar mee en is volledig recyclebaar op milieuvriendelijke wijze. Mede door zijn lange levensduur staat EPDM plaatsen garant voor een onderhoudsvrije toekomst.

EPDM heeft een lagere ecologische afdruk dan andere dakbedekkingsproducten door de lagere energie die nodig is voor de productie en bevat geen chemische middelen die het milieu belasten door uitspoeling in het regenwater. EPDM is dus niet enkel duurzaam maar ook milieuvriendelijk!

Ook kan u terecht bij Gedimat voor dakrandprofielen in polyester of aluminium. Alsook voor dakuitlopen en dakverluchtingen.

Lees meer

Advies voor bouwers

EPDM - algemeen plaatsen

Bekijk de instructiefilm voor de plaatsing van EPDM dakbedekking.

Bekijk het advies

Lees meer over EPDM en toebehoren


EPDM-dakbedekking heeft verschillende unieke eigenschappen en voordelen. Zo gaat EPDM gemiddeld meer dan 50 jaar mee en is de EPDM-dakbedekking volledig recycleerbaar op milieuvriendelijke wijze. Mede door zijn lange levensduur is EPDM zo goed als onderhoudsvrij. Het is ook nog eens wortelwerend. Een dakbedekking in EPDM wordt ook vaak gebruikt voor groene daken, maar u kunt ook op gewone daken EPDM plaatsen.

EPDM-folie is ook bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het is temperatuurschokbestendig tot 250°C en beloopbaar bij alle weersomstandigheden. Let wel, een plat dak wordt het best enkel belopen voor onderhoud. De thermische stabiliteit (van -50°C tot +130°C) is ook een enorm pluspunt. En de zeer competitieve EPDM-prijs is ook een meevaller. EPDM prijzen liggen over het algemeen lager dan andere dakbedekkingsmaterialen.

EPDM wordt koud verwerkt, volledig gelijmd en met ballast of mechanisch bevestigd. Door de goede dampdoorlatendheid van EPDM-dakbedekking droogt het dak na renovatie gewoon verder uit.

Heeft u nog vragen over hoe EPDM te plaatsen, de EPDM-dakbedekking prijs? Of wilt u graag meer weten over EPDM-dakwerken en dakdichting met EPDM? Wil u EPDM bestellen? Neem gerust contact op met een van onze gespecialiseerde medewerkers. Zij vertellen u alles over het aanbrengen van EPDM op platte daken en de mogelijkheden met EPDM op maat. Of kom langs in onze toonzaal. Ook daar kunt u met al uw vragen terecht bij een Gedimat-medewerker die u alles vertelt over de kostprijs. EPDM kopen doe je bij Gedimat. Zo ben je zeker van het correcte advies.

Stel een vraag